Sâmbătă,
04.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Cum se deszapezeste in centrul Sibiului? Cu 4x4 | Foto-video

În parcările cu plată din zona centrală a Sibiului, precum și pe unele din străzile înguste ale centrului istoric, deszăpezirea se face ”pe sistem american”: în fața unui autoturism cu tracțiune integrală este montat un plug de dimensiuni reduse, având lățimea puțin mai mare decât a unui autoturism obișnuit. Autovehiculul astfel echipat este proprietatea firmei Schuster SRL & Co Ecologic, cea care alături de Getesib SRL este semnatara contractului de curățenie și deszăpezire a Sibiului.
”Aceasta este a treia iarnă în care folosim mașina. E folosită în toate parcările, acolo unde nu se poate intra cu plugurile mari. Nu e foarte greu de manevrat, dar trebuie să ai grijă la mașinile parcate. Când dai cu spatele se ridică plugul, iar când înaintezi, plugul apasă”, spune Nicușor Sas, șoferul mașinii.

Primăria: deszăpezire și pe timp de noapte

Primăria Sibiu a anunțat în cursul după-amiezii de luni că operațiunile de deszăpezire au fost programate și pentru noaptea dintre 4 și 5 ianuarie. ”În paralel se lucrează manual la deszăpezirea trotuarelor care sunt proprietate publică, îndepărtarea zăpezii din stațiile de autobuz și din dreptul trecerilor de pietoni și cea depusă pe scările situate pe domeniul public”, se arată într-un comunicat al administrației locale.

200 de somații pentru sibieni

De datoria sibienilor este să curețe zăpada de pe trotuarul aflat în fața imobilelor în care locuiesc. De asemenea, societățile comerciale sunt la fel obligate să deszăpezească în fața propriilor sedii. În caz contrar pot fi aplicate și amenzi. Primăria anunță că, deocamdată, au fost împărțite doar sancțiuni.
”Inspectorii Serviciului de Administrare a Domeniului Public au transmis ieri (duminică – n.r.) 200 de somații cu privire la aceste obligații, iar în prezent se află pe teren pentru a verifica dacă cei somați au și intervenit. În caz contrar se vor aplica amenzi”, se mai arată în comunicatul transmis luni de Primăria Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

dd

Acum 9 ani

Traiane, scrie si de dezapezirea proasta din Sibiu.Pe multe strazi importante se circula greu, iar pe cele principale primaria intervine dupa multe ore de la ninsoare!?
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

Hai sa fim seriosi. Anul asta s-a circulat mult mai bine, desi a nins mai mult in timp scurt. Drumurile principale au fost curatate exemplar. Nimeni nu le poate curata pe toate in acelasi timp. Probleme au fost si o sa fie in continuare pe stradutele laterale, care \"au vazut\" plugul ceva mai tarziu sau chiar noaptea. Printre blocuri si pe strazi foarte inguste, pur si simplu nu s-a putut intra din cauza masinilor parcate aiurea, in unele cajuri, la jumatate de metru de bordura, sau chiar mai mult. Pe multe stradute pe care s-a trecut cu plugul, au fost oameni care au aruncat zapada din fata portii, inapoi in drum. Astia merita niste amenzi pe care sa le tina minte o viata intreaga !
Raspunde

@xyz

Acum 9 ani

Nu toate masinile sunt parcate aiurea, pur si simplu nu sunt suficiente locuri. Asa se intampla cand se dau autorizatii de constructie in seculul 21 fara a tine cont si de spatiul disponibil pentru parcari.
Raspunde

brr

Acum 9 ani

ba e iarna. Iarna nu-i ca vara, in toate tarile sunt probleme, ia n-o mai tot balacariti atita, adaptati-va , daca nu puneti mina pe lopata si la deszapezire, nu mai tot asteptati sa va faca altii pe banii lor si voi sa dati din clanta.
Raspunde

sibian,

Acum 9 ani

in spate la Carpatica pe Miela e dezastru iar intre blocuri (Apicole, Asirom) este si mai rau. Nu dau vina pe primarie ca nu sa dezapezit ci pe putorile de locatari care nu ar iesi sa curete macar un loc de parcare sau macar sa il curete inainte de asi parca masina acolo....toti asteapta cu mana intinsa sa faca primaria. Am ramas surprins de oamenii din avrig care in marea majoritate au dezapezit fiecare la el la poarta, si nu au asteptat cu mana intinsa. Suntem un popor de lenesi. PS. Eu am dezapezit 3 locuri de parcare pana acuma pt ca de fiecare data trebuia sa parchez in alta parte....si consider ca am facut dor un pic de miscare...si o sa mai dezapezesc daca e nevoie, nu imi este greu.
Raspunde

io

Acum 9 ani

la mine la bloc din 12 familii ( cu una sau chiar 2 masini/familie ) , doar 3 locatari ( cu tot cu mine ) , au iesit sa-si curete zapada din locul de parcare sau din fata blocului.Daca ar fii iesit toti , totul ar fii aratat exemplar.Nu poate veni primaria sa-i stearga pe toti la nas cand stranuta , dar n-ar strica niste amenzi usturatoare.Daca eu am putut curata la 6-30 dimineata si la 17 00 , ianinte si dupa ce am venit de la serviciu , pot si altii
Raspunde

sef de coloana

Acum 9 ani

...las ca vine Nicusor si va curata ! ((:
Raspunde

je

Acum 9 ani

Asa cum proprietarii imobilelor si societatile comerciale trebuie sa curete trotuarul, ar trebui sa fie si la asociatiile de locatari. Ca sincer, putina miscare face somnul mai dulce. Si daca asteptam mereu pe celalalt sa faca... asa ne va merge tot anul
Raspunde

avize, autorizatii ?

Acum 9 ani

in spate la Dioda - Milea este o eroare generalizata si generata de devierea traficului de pe Dumbravii pe niste ALEI care din constructie nu sunt prevazute a duce 2 benzi. Nu se respecta norme elementare de urbanism, contructii si siguranta in trafic.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

anul acesta a fost cel mai bine organizata deszapezirea. Pana acum este OK .... Mai trebuie sa vina sa stranga zapada pe strazile Barbierilor, Manejului , Selarilor situate in centru istoric si in strand strada moldovei trotuarele care sunt in proprietatea primariei sunt pline de zapada....
Raspunde

o sibianca

Acum 9 ani

Stiti ce faceau angajatii firmei Schuster SRL & Co Ecologic si Getesib SRL ieri la ora 9.00? Curatau de zapada gardurile vii in giratoriul de la spital. \"Foarte inteligent\" ca toate toate gardurile sunt curate si zapada a ajuns pe drum dar de trotuarele pe care nu se poate merge nu are grija nimeni????
Raspunde

Bossu

Acum 9 ani

Pai nu mai sunt locuri normal daca fiecare membru al familiei are masina, ca nu le mai ajunge una..asa ca ciocu mic.
Raspunde

SIBIAN

Acum 9 ani

daca era iohannis centrul sibiului era dezapezit , omul sfinteste locul .FEMEIA ESTE FEMEIE! SUNTETI DEACORD CU MINE?
Raspunde

@13

Acum 9 ani

ai mintea tare ingusta!
Raspunde

radu

Acum 9 ani

E buna initiativa....dar si in unele locuri ar fi bine sa mearga...de ex..prin cartierul lazaret..ca si noi platim taxe...desi e cam greu ca unii vecini...arunca zapada in mijl drumului..ca de...au curti mici:-)
Raspunde

Paul N

Acum 9 ani

Soferii care sunt pe utilazele de dezapezire le place sa baga banii in buzunar, In 5 ian am vazut 2 cazuri. Dc pe strazile principale nu mai e zapada, macar sa treaca pe strazile mai mici( Plugarilor).
Raspunde

oPservator

Acum 9 ani

CINE DESZAPEZESTE STATIILE DE AUTOBUZ ? CA NESIMTITII CARE AU DESZAPEZIT PARTEA CAROSABILA AU INGROPAT STATIILE IN ZAPADA, IAR AIA CARE NE IAU TAXE SI IMPOZITE, INCA NU S-AU TREZIT DI BETIA DE LA REVELION!
Raspunde

schuster

Acum 9 ani

Cu Milucu si cu Rica, spre deszăpezirea finală! Asta stiu ei sa scuture brazii...propun stergerea prafului de pe semafoare si lacuirea indicatoarelor rutiere!!! Trăiască nesimtirea pe bani publici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus